Webshopunk hamarosan megnyitja kapuit!

Idénynövényeket az asztalra Márciusban is!

Idénynövényeket az asztalra Márciusban is!

Ha idénynövényekre vágyunk, nem is a téli hónapok, hanem a március a legsilányabb hónap. Eddigre már szűkösre fogynak a lehetőségek, a tárolt zöldségek és gyümölcsök pedig unalmassá válnak, de még mindig van egy-két kósza hét a tavaszi robbanás és az első, friss termésekig. Mit tehetünk és ehetünk ilyenkor?

2018.03.05 16:38 Házi Csajszi

Egy-két zöldségnek és gyümölcsnek januárban és februárban van betakarítási ideje, amik színesítik a kamránkban elraktározott kínálatot, de március az egyetlen hónap, amikor tényleg híján vagyunk az efféle lehetőségeknek.

 

Mihez nyúlhatunk márciusban?

 

Ilyenkor van betakarítási szezonja:

  • A medvehagyma az első (és márciusban az egyetlen) friss, zöld tavaszi csemege, amit márciusban és áprilisban szedhetünk (vagy szerezhetünk be).
  • Azért érdemes a piacon nézelődni (inkább a hónap második felétől), hátha ráakadunk egy kis korán érő újhagymára vagy retekre. (Tudjátok, hogy van ez a reménnyel... :D)
  • Ebben az "ínséges" hónapban ne feledkezzünk meg a konyhaablak nyújtotta lehetőségekről, legyen szó fűszernövényekről,  "cserepes zöldségekről" vagy akár csíráztatásról.

(A csíráztatásról egy korábbi bejegyzésben már írtam, ezt itt olvashatod el: Minek nyammogjunk csírákon?)

 

Tárolható, ezért még márciusban is fogyasztható:

  • Alma
  • Burgonya
  • Cékla
  • Dió
  • Édes káposzta
  • Fekete retek
  • Fokhagyma
  • Petrezselyem
  • Sárgarépa
  • Vöröshagyma
  • Zeller

 

 


Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Webáruház készítés