Egyszerű puding kreatívan tálalva - könnyű recept
Hála a pudingporoknak, ezt a desszertet egyszerűbb elkészíteni, mint valaha! Persze a nevem továbbra is Miss Ügyetlenkedő, szóval nyilván ne várjatok tőlem fantasztikus pudingtorta kreálmányokat. De azért ez tipikusan egy olyan finomság, amivel lehet rittyenteni, ha egy kis kreativitással fűszerezzük!
Ezért összeszedtem a kedvenc tippjeimet, amikkel nem csak ínycsiklandozóvá, de látványossá is tehető ez az egyszerű nasi.
Hozzávalók a pudinghoz:
- Pudingpor (az egyszerűség jegyében)
- Tej
- Cukor
(Egyébként az instant pudingporokon minden hozzávaló fel van tüntetve.)
Hozzávalók a dekorációhoz:
- Határt itt is csak a kreativitás szabhat, nyugodtan engedd el a képzeletedet, addig is adok pár tippet segítségül.
- Gyümölcs: A kedvencem a cseresznye és a meggy, ezeknél érdemes magozottat használni; de nagyon finom a mandarin is, bár érdemes konzerveset használni, mert akkor nem kell annyira alaposan pucolgatni (a pudingban nem néz ki jól, ha ott fityegnek rajta a fehér darabkák)
- Keksz: Nagyon finom benne, és szeretem a kicsi állatfigurásakat használni hozzá, mert jobban megpuhul a pudingtól. Másrészt az állatfigurás a tetején is jól néz ki dekorációként.
- Csoki, keksz, gyümölcs, öntet, esetleg tejszínhab: Dekorációnak a tetejére.
Nálam ezúttal meggy került a tálkák aljára, apró kekszek társaságában. A tetejét pedig csokival, csokis pereccel és gránátalmával díszítettem. Két féle pudingot is készítettem, egy vaníliásat és egy epreset, így két rétegűre alakítottam.
Elkészítés:
- Előkészítjük a kis edénykéket.
- Meggyet teszünk az edények aljára.
- A kis kekszeket is elhelyezzük az edénykékben. Én tettem a szélére, valamint egyet-egyet beszurkáltam a meggyek közé.
- Elkészítjük az első adag pudingot. A csomagoláson megtalálható az útmutató, de egyébként is egyszerű:
- Fél liter tejhez hozzáadunk egy csomag pudingport, és kb. 3 evőkanál cukrot, majd habverővel csomómentesre keverjük. (Ha van kis konyhai keverőpohár, abban könnyebb, mert csak jól össze kell benne rázni.)
- Folyamatos kevergetés mellet főzzük a pudingot. Tényleg folyamatosan keverni kell, mert ha elkezd besűrűsödni könnyen odakap az alja. (Ha ez mégis megtörténik, semmi vész, csak arra figyelj, hogy ne kapard fel , mert akkor az egészben elkeverednek az égett darabkák, és mehet a kukába. Egyébként csak mosogatásnál bosszantó, de legalább lesz pudingod is, nem csak mosatlan edényed.)
- Akkor van kész, ha már jól besűrűsödött és elkezd bugyogni.
- Ha kész, még jól átkavarjuk, és mehetnek porciónként az edényekbe. (Nem kell hűlni hagyni, mert megdermed, és úgy nem lehet rendesen adagolni.)
- Óvatosan rácsorgatjuk a pudingot az edénykékben a meggyekre és a kekszekre.
- Ennél a résznél olvaszthatunk gőz fölé helyezett edényben csokoládét is a rétegek közé. (Ha ilyet is csinálunk, akár meg is várhatjuk, hogy jól kihűljön a csoki egy ropogósabb válaszrétegért, és csak utána ráönteni a következő réteg pudingot.)
- Elkészítjük a második puding-réteget is, majd azt is beleöntjük az edénykékbe.
- A dekoráció függvényeként díszíthetünk, de lehet, érdemes hűlni hagyni a pudingokat, nehogy megolvadjon a dekoráció. ;)
- Utolsó lépésként elkészítjük a puding tetejének dekorációját. Ehhez használhatunk kekszet (akár házi kekszet is, ennek a receptjét >>itt<< találod), különféle gyümölcsöket, csokit, tejszínhabot, önteteket. Én ezúttal kisebb toblerone csokiból, csokis perecből és csoki-pálcikából alakítottam ki a puding tetején a dekoráció, és gránátalma-magokkal szórtam még rá.
Bár nem vészesen, de kicsit időigényes (főleg, ha két rétegű pudingot készítünk), de nagyon egyszerű, és a megdermedt pudingon a dekoráció is könnyen alakítható, így biztosan szép és finom lesz a végeredmény.
***
Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!