Cornexi instant zabkásákat majszoltam - termék teszt
Csak azért, mert bejegyzések hosszú során tettem túl magam, mióta utoljára zabkásáztam itt nektek, még nem azt jelenti, hogy eljárt az idő zabmániám felett. Sőt, a háttérben továbbra is zabosakat nyammogtam.
Hogy ne tartsam meg magamnak zabszemű rögeszmémet, újabb instant tesztet tálalok most nektek!
Időközben nagyon rákaptam ezekre a tasakos kásákra, mert rendre elfelejtek időben ebédelni, ezekkel meg könnyen és gyorsan tudom kompenzálni munkamegszállottságom árnyoldalát. Ám még nem találtam olyat, ami igazán ínyemre való lett volna.
A Cerbona kásáit túlízesítettnek éreztem és az összetételt sem gondolom a legjobbnak - azok a fránya adalékok, na meg a cukor - ehhez nem annyira fűlik a fogam. A korábban már szintén posztolt chia magos Bercoff ugyan elég jó, de az ára napi betevőként annyira mégsem ízlett.
Kerestem hát tovább az igazit... Aztán bevásároltam a Cornexi instant zabkásáiból is egy jó adagot, és hamar meggyőzött arról, hogy jó döntés volt kipróbálni.
Vajon a Cornexi lesz az igazi?
Cornexi instant zabkásák
- 6 különböző ízben érhető el, amiből jó eséllyel mindenki talál a szájízének megfelelőt. Ráadásul nem a sablonok mentén alakították ki a választékot, már a felsorolás is ínycsiklandozó: sárgabarackos-jogurtos, piros gyümölcsös chia maggal, ötgabonás chia maggal és quinoa pehellyel, csokis-banános, kókuszos-mandulás chia maggal, almás-fahéjas
- Érdemes elolvasni a címkéket, mert nem egységes az összetételük (nem csak az ízesítésben térnek el). Például van, amelyik nem tartalmaz hozzáadott cukrot, van amelyik igen. Aki kényes az ilyesmire, az jó, ha figyel.
- Egyébként úgy általánosságban elmondható, hogy jó az összetétele, gyanús dolgok nincsenek benne. Bár az összetevők között nem részletezték, hogy pontosan milyen aromát tartalmaz. Illetve a hozzáadott cukrot nem tartalmazó verziókban édesítőszerként maltitot használnak. A malit veszélytelen, általában a diabetikus ételek édesítésére ezt használják. Egy hátránya, hogy nagy mennyiségben hasmenést okoz. (Egyébként ezt jelzik a csomagoláson is.) Ehhez viszont jó néhány tasaknyit kell fogyasztani a cukormentes verziókból, amit szerintem nem túl életszerű. Azért jó észben tartani: aki három napi élelemnek szánja a cukormenteseket, ne kóricáljon túl messzire az illemhelytől.
- A csomagolás szerintem öt csillagos! Tetszik a stílusa, könnyed, nem esik túlzásokba, viszonylag letisztult, de informatív. Egyértelműen és jól láthatóan feltünteti a legfontosabb tudnivalókat, ügyesen emeli ki a termékelőnyöket (na megszólalt a marketinges :P). A hátoldalán is ez a helyzet, jól olvasható a szöveg, nincsenek apróbetűk, nincs az az érzésem, hogy valamit el akarnak titkolni előlem.
- A csomagolás "miért pont a…" szekciójáért külön jár a piros pont. Közérthetően, röviden és tömören tájékoztat, hogy például miért pont zab, vagy chia mag stb., mit kell róla tudni, meg ilyesmik. Nagyon informatív, így a különféle változatok között is könnyebben lehet dönteni. Már ha nem az íz a mérvadó, és egyéb szempontok is közrejátszanak.
- Ár-érték aránya viszonylag jó, elfogadhatónak tartom. Tasakonként 150 Ft körül szoktam látni az árát, ami még így is magasabb, mintha magamnak főzném a zabkását, de összességében elfogadhatónak gondolom.
- Bónusz, hogy magyar cégről van szó, és külön öröm számomra, hogy jó minőségű termék, amit bátran ajánlok!
- Van egy klassz weboldaluk is, ahol megskubizhatjátok mind a 6 féle zabkását, az összetételüket, na meg a tudnivalókat. Itt találjátok: Cornexi zabkásák
Hogy ízlett a Cornexi zabkásája?
- Ahogy azt már megszoktuk, csak egy kis forró víz meg néhány percnyi türelmet igényel az elkészítés. Gyors, egyszerű.
- 3 féle verziót próbáltam ki a 6-ból: csokis-banános, piros gyümölcsös, almás-fahéjas
- Ahol vásároltam a többiből nem volt, viszont nagyon izgatják a fantáziámat, mert tényleg nem megszokott összeállítások.
- Nekem elég egy étkezésre egy adag, de aki nagyobb étkű, annak mondjuk ebédre lehet kell mellé még egy fogás. Reggelire, vacsorára vagy uzsonnára önmagában is elegendő.
- A csokis-banános finom volt, a csoki egyébként is nagyon feldobja, ezt nehéz elrontani. Viszont például a Cerbona kásájához képest érezhetően kevésbé volt édes, és az állaga sem volt annyira krémes, közelebb áll ahhoz, amit magamnak szoktam készíteni. Egyébként kifejezetten tetszett, hogy nem annyira édes. Mondjuk, ha zabkását főzök, sokszor egyáltalán nem édesítem, így érthető, hogy ez jobban bejött.
- A piros gyümölcsös nem igazán nyerte el a tetszésem. De azt már korábban is észrevettem, hogy zabkásába nem jönnek be a piros gyümölcsös verziók. Ami ennél nem tetszett, hogy kicsit olyan fűrészporosnak éreztem az állagát. Amikor másodjára készítettem hozzáadtam egy kávétejszínt, az adott egy picit selymesebb ízt neki, úgy nem volt vele gondom, bár továbbra sem lett a kedvencem.
- Az almás-fahéjas egyértelműen favorit lett! Nagyon finom, szerintem nagyon jól összeáll az ízkompozíció. Nem csak ezek közül, de az összes eddig kóstolt instant zabkása közül is ezt találtam eddig a legfinomabbnak.
További instant étel tesztet >>ide kattintva<< találhatsz. Ha pedig magad készítenéd a zabkásád, a receptet itt megtalálhatod: Zabkása alaprecept
***
Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!
Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!