Meg tudod oldani Feyre fejtörőjét?

Meg tudod oldani Feyre fejtörőjét?

Az ünnepek alatt került a kezembe a Tüskék és Rózsák udvara, amit a december végi nyugalomban gyorsan ki is olvastam. A kedvenc részem a fejtörő lett, ugyanis ez egy nagyon-nagyon szépen és roppant találóan összeállított gondolkodtató, amihez azóta is vissza-visszatérnek a gondolataim.

A könyvben elég sokára jutottunk el a megfejtésig, bár a történetvezetés szempontjából ez nyilván így izgalmasabb volt. Nekem annyira megtetszett ez a kis mondóka, hogy elfogott a vágy, hogy megosszam veletek. Nem csupán a játék kedvéért, de a megoldás tükrében, elgondolkodni is érdemes a sorok bölcsességén. 😉

Szóval, készen álltok?

Nektek milyen gyorsan sikerül kitalálni a megoldást?

(Ha most nem áll rá az agyatok, de kíváncsiak vagytok, a bejegyzés végén, a könyv borítója alatt megtaláljátok a megoldást.)

 

Íme, Feyre fejtörője:

 

Van, ki végig engem keres, aztán sosem látjuk egymást.

A másikat megcsókolom, ő meg belém törli lábát!

 

Van, ki okos, igazságos, talán neki kedveskedek?

Nem, én a bátrakat, a merészeket áldom meg.

 

Nem tagadom, velem lenni gyengéd, finom érzés,

Csak ha alábecsülnek, nehéz engem legyőzni.

 

Ha odaütök, hatalmasat csapok!

De ha ölni akarok… akkor lassan haladok!

 


Egy kis ízelítő a regényhez:

 

A tüskék és rózsák udvara című könyvből származik a fejtörő (eredeti címe: A Court of Thorns and Roses), és a Sarah J. Maas által jegyzett mű Magyarországon a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.

 

Fülszöveg:

“Amikor a tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, nyomban egy másik szörnyeteg bukkan fel, hogy jóvátételt követeljen tőle. Magával hurcolja a lányt egy baljós és mágikus vidékre, amit ő csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.

Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden hazugságot és figyelmeztetést, amit korábban a tündérek veszedelmes világáról hallott. Azonban a birodalom felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és a lánynak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.”

A fejtörő megoldása: szerelem

 

***

Remélem tetszett! 🙂 További gondolatébresztő szösszeneteket itt találtok: gondolatfoszlányok

Kövessétek a Házi Csajszi Facebook oldalát, hogy ne maradjatok le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük