Laza nyári hullámok fura hajszárítóval?

Laza nyári hullámok fura hajszárítóval?

Szerény személyemre is igaz a régi fáma, miszerint, akinek göndör haja van egyeneset szeretne, akinek egyenes az meg kunkorodó loknikra vágyik. Éppen ezért az én kamrámban is halmokban sorakoznak a legkülönfélébb önkínzó eszközök, amelyekről azt ígérték a boltban, hogy módosítja szögegyenes hajkoronám természetes beállítódását. Természetesen könnyen, egyszerűen, gyorsan és tartósan… Szinte már csak azt nem tették hozzá, hogy varázsütésre… 😀

Most az egyik olyan módszerről, illetve eszközről szeretnék írni, ami eddig a legjobban bejött, vagy legalábbis, amit a legtöbbször és legtovább használtam!

A történet kezdetéhez majdnem 10 évet kell visszaugranunk az időben. 2009-et írunk, amikor is egy fura hajszárítót pillantok meg a boltban, amit aztán hetekig nem tudtam kiverni a fejemből. Meg kellett szereznem! Talán ezzel végre sikerül! 😀

Kapóra jött a szülinapom, és sikerült levadászni egy példányt – amit aztán nem én fizettem, de hát ilyen biznisz ez az ajándékozás.

 

Az egykori Remington Spin Curl

 

A szóban forgó fura szerkezet a Remington Spin Curl nevű hajszárítója volt, aminek különlegessége a csőszerű tartozéka, amit a hajszárítóhoz rögzítve, jól behullámosítja a hajad. És akkor majd szép leszel… Mert enélkül nem élet az élet… Legalábbis a címke ezt ígérte… Bár nem ezekkel a szavakkal…

Hoztam egy videót is arról, hogyan működik és milyen eredményt lehet vele elérni.

 

 

Időnként mind felülünk a szép ígéreteknek, ám ezúttal nem csalódtam. Nagyon hamar beleszerettem a kis ketyerébe. Tényleg könnyen használható volt, és ideális a hajamhoz. A szerelmi történetünknek egyébként az vetett véget, hogy egy borzalmasan ügyetlen pillanatomban kiesett a kezemből a hajszárító, és ezek után hiába nyomogattam a bekapcsolás gombot, többé nem kerregett fel a ventilátor, s nem izzottak fel a fűtőszálai…

De, hogy ne csak promó-film legyen, előkutattam egy képet, amin a hajam ilyen módszerrel lett hullámosítva. Kérlek tekintsetek el a beöltözős körítéstől, mert ezen látszik legjobban a hullámos frizura, azok közül, amiket találtam. A továbbiakban pedig nézzük, hogyan használtam, miért szerettem meg, és úgy általánosságban mik a tapasztalataim vele.

 

Hajgöndörítő tornádó – Tényleg működik?

  • Mint minden új eszközhöz ehhez is kell egy kis gyakorlás, hogy rájöjjön az ember, hogyan működik jól. Érdemes játszani azzal, hogyan áll a cső, illetve, hogy a cső felső nyílása fölé tesszük a kezünket, mert ha máshogy áramlik a levegő, máshogy pörgeti a hajat is. Jah, és persze a hajszárító erősségi fokozatával is lehet kísérletezgetni. Egyébként gyorsan bele lehet jönni. Én nagyon ügyetlen vagyok, de némi türelmes próbálgatás után még én is hamar ráéreztem, és nagyon szép loknikat készítettem vele.
  • Szóval szerintem tényleg könnyű használni. Fogsz egy tincset, beleteszed a csőbe, megkeresed a megfelelő szöget, hogy szépen pörgesse a tincset és megszárítod. A tincs hosszától függetlenül szépen bepörgeti. Hosszú-félhosszú hajam volt, amin nagyon szépen működött. Viszont nem vagyok benne biztos, hogy rövid, mondjuk állig érő hajjal is megfelelő, annak lehet nincs elég “súlya” ahhoz, hogy rendesen “beakadjon” a légáramba. (Remélem, érthető ez így. 😀 :D)
   • A hajtövet érdemes megszárítani mielőtt nekifogunk a göndörítésnek. Én általában félig megszárítottam az egész hajamat, hogy gyorsabban végezzek. A töveket pedig igyekeztem teljesen, hogy legyen tartása és ne lapuljon a fejemre. (Ehhez lehajolva, a fejemet lógatva szárítottam a hajtöveket.)
   • Ha nem volt elég időm, vagy egyébként egyenesen hagytam a hajam, akkor az is elég volt, ha csak benedvesítem a tincseket, majd formázót teszek rá és úgy szárítom meg. Bár így egy kicsit hamarabb “kilógta magát”.
   • Egyébként simán “szárazon” nem igazán hatékony, bepörgeti ugyan a hajat, de hamar szétjönnek a tincsek, ráadásul jobban kócolja is, és az eredmény nem valami szép. Ahhoz, hogy szép loknikat kapj, legalább nedvesítsd be a tincset, mielőtt bedugod a szárító-csőbe.
   • A tartósság érdekében hőre aktiválódó formázót használtam. Nekem azok a fajták jöttek be a legjobban, amiket közvetlenül formázás előtt kell a tincsre tenni.
  • Mivel nagyon sok hajam van, nekem nagy könnyebbség volt, hogy tetszőleges méretű tincset tudtam vele formázni. Ha túl vastagra sikerült, legfeljebb erősebb fokozatra kapcsoltam a hajszárítót, hogy jobban bepörgesse, majd szárítás után óvatosan szétszedtem kettőbe a loknit és ennyi. Így jóval gyorsabban végeztem, mint bármi más eszközzel. (A sok hajam miatt, ha tincsenként kell formázni az nekem iszonyú sok időt, na meg tisztességes karizom edzés.)
  • Viszont azt tapasztaltam, ha túl vékony tincset göndörítek vele, nem lesz annyira hullámos, úgy szinte már rasztás hatást ér el, és erős formázóval együtt, nem is nagyon jött szét. Mivel a laza hullámokat preferálom, ezt igyekeztem kerülni. Persze ha valaki kifejezetten rasztás stílust szeretne, de nem állandóra csak alkalmanként, akkor ezzel a kis szerkentyűvel el tudom képzelni, hogy ez megoldható.
  • Inkább csak a tincs vége felé tartottam a szárító-csövet, mert a tincs tetejét így is bepörgette annyira, hogy jó legyen. Másrészt, ha kilógott a tincs vége, úgy hajlamosak voltak szét állni a szálak a lokni alján. Sokkal szebb lett, ha a csőben maradt és ott pörgött a tincs vége is.
  • Göndörítés után nem fésültem át a hullámokat, mert úgy teljesen szétjönnek a loknik. A kész frizurát általában csak óvatosan megrázogattam, hogy lazzuljanak a hullámok és elrendeződjön a frizurám. A fejem tetejét átfésültem, a többi részét pedig a kezemmel igazgattam el.
  • Extra fixálót a kész frizurára ritkán használtam, a formázáshoz használt hajspray, illetve hajformázó víz elég volt. Illetve ha hajlakkal is befújtam, akkor hajlamos volt másnapra összeragadni (sajna nem tudok úgy aludni, mint egy gésa), és úgy reggel az egészet újra kellett csinálni, hogy normálisan álljon.
  • Viszonylag gyorsan és kényelmesen végeztem vele. Körülbelül 20-30 perc alatt, kényelmes tempóban túltettem magam az egész procedúrán. Csak viszonyításként: hajsütővassal nekem nagyjából egy óra, amíg végigmegyek a tincseken, és még ezt követően kezdem el rendezgetni a frizurát. (Ráadásul a besütés nekem hamar kimegy a hajamból, és másnap már muszáj kezdeni vele valamit.) Persze, ha valakinek kevesebb haja van (nekem tényleg nagyon sok van), nyilván jóval hamarabb végezhet.
  • Ami a frizura tartósságát illeti, nekem eddig ez jött be a legjobban! Nagyjából három naponta mosok hajat, így általában kitartott a következő hajmosásig. Igaz, másnap és harmadnap nem feltétlenül volt annyira hullámos, de egy kis rendezgetéssel simán vállalható volt. Fésűvel átkapartam a fejem tetejét, hogy ne legyek annyira kócos és az ujjaimmal eligazgattam a tincseket. Ha szükséges volt, akkor egy-egy tincset még formázóval befújva átpörgettem a szárítóval, de az egész hajamat nem kellett újra csinálnom. A másnap reggeleken, még ha sokat is kellett bíbelődnöm a hajammal, 20 percnél többet akkor sem vett igénybe a reggeli hajszobrászat.
 • Persze nem mehetünk el amellett, hogy mennyire károsítja a hajszálakat. Nos szerintem, annyira nem vészes, mint a hajsütővas, főleg, hogy nem dolgozik olyan magas hővel. Viszont a csőben való “forgolódás” során valamennyire sülnek a hajszálak. Ám az is tény, hogy még a legszuperebb, legkíméletesebb hajvasalóm is többet ártott a hajamnak, mint ez a fura hajszárító, szóval szerintem nem vészes.

 

Összefoglalva

Ez volt az eddigi legjobb hullámosítóm. Nagyon szép, laza hullámokat készített. Majdnem megsirattam, amikor elromlott a szárító. 😀 Ugyan valamennyire roncsolta a hajvégeket, de még így is kíméletesebb, mint a többi önkínzó-fodrász eszközöm.

 

Hol lehet ilyen szerkentyűt megkaparintani?

Hát állítólag még lehet kapni az eredetit is, de nem igazán találtam erre opciót. Állítólag a nagyobb üzletláncoknál lehet kapni (Tesco, Auchan, MediaMark, stb.), de nem szoktam látni. Ha valaki valahol lefülel egy lelőhelyet, mindenképpen írja meg kommentben!

Viszont azóta piacra került néhány ugyanilyen elven működő kiegészítő, szóval van választék. A legtöbbnek az az előnye, hogy bármilyen hajszárítóhoz rögzíthetőek, így nem kell feltétlenül márkát váltani, jó a meglévő hajszárító is, csak a kiegészítő kell hozzá megvenni.

Például a PandaPiacon is szoktam látni hasonló terméket (de nem mindig kapható, ahogy látom, ki kell fogni). Ennek egy kicsit más a kialakítása, ezért nem állítom tutira, hogy ugyanolyan hatékony mint a Remingtonos verzió, amit én használtam, viszont ugyanazon az elven alapul, szóval szerintem működőképes.

Erről találtam videókat is. Ugyan nagyon sok olyat is láttam, ahol nem értek el vele szép eredményt, de véleményem szerint nem igazán használták jól. Nekem is kellett hozzá egy kis gyakorlás és kísérletezgetés, mire rájöttem hogyan csinál szép loknikat. A magam részéről hasonló módon, hasonló frizurát csinálgattam vele, mint az első videóban a leányzó.

 

 

 

 

 

Ha érdekel, nézz be a PandaPiacra, hátha éppen van készleten! Most kuponkódot is tudok adni, arra az esetre, ha megtetszett valami! 😉

10% kedvezmény bármely a weboldalon található termékre!
10% kedvezmény a kosár végösszegéből, bármely a PandaPiac oldalán elérhető termékből!
TR10
A kupon más kedvezménnyel és kuponnal nem összevonható.


 

Ha tetszett, nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz mást is, ami érdekel.

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük