5 egyszerű parfüm trükk

5 egyszerű parfüm trükk

Mind szeretnénk illatos virágszálak lenni, vagy csak lágy illatokkal körbevenni magunkat. Ám a kellemes illatok oly könnyen haloványodnak el, hogy úgy érzem nem árt ide néhány jó szagú trükk, az orr-közérzet kellemesen tartására.

 

1. Hajkoronában a titok

A bőrre fújt parfüm okozhat bőrirritációt, valamint a kedvesünk sem szívesen csókolja a kemikáliától keserű ízűvé lett nyakunkat. Arról nem is beszélve, hogy a bőrről szép fokozatosan elillan a kellemes aroma. Ám, ha a hajunkra fújjuk (főleg a frissen mosott hajra), sokkal tovább megmarad a kellemes illat (akár a következő hajmosásig is érezhető).

A trükk az, hogy nem a haj tetejére fújunk, hanem az alsó tincsekre, így elég közel lesz a nyakadhoz, és körbeölel az illat. A legjobb, ha a nyakad mögötti alsó tincsekre, vagy alul a tarkódnál fújsz egy kis parfümöt a hajadra.

Viszont akiknek száraz a hajuk, érdemes odafigyelniük, nehogy még jobban szárítsa, valamint jó ha figyelnek arra is, hogy a fejbőrre ne menjen az illatanyagból.

Jómagam nagyon sok bókot kaptam már ennek a trükknek köszönhetően, olyan titokzatosnak érzik az illatot, mert nem a bőrömön van, ezért nem mindig tudják behatárolni a forrását, de mégis kellemesen érződik. És olyan jó belebújni a másik nyakába, ha ilyen jó illatú! 😉

 

 

 

2. Akkor jó, ha alig érzed magadon

A mai napig a fülembe csengenek apám szavai: “a parfüm akkor passzol hozzád, ha magadon szinte észre sem veszed”. Ez egyaránt igaz magára az illatra, de a magunkra tett mennyiségre is!

Ha a passzol a bőröd illatához, nem fog elütni, jobban belesimul az összhatásba, valamint egy idő után az orrod is megszokja az illatanyagokat, ezért már észre sem veszed, hogy van rajtad parfüm.

Ezért ügyelj arra, hogy ne frissítgesd egész nap az illatodat, mert te ugyan magadon nem érzed intenzívnek, de a környezeted attól még érzi, és számukra akár túl sok is lehet. Könnyen túlzásba eshetsz, ha egész nap érezni akarod a saját parfümödet! A legjobb, ha a reggeli adagot legfeljebb az esti program előtt frissíted fel. (A hajadon egyébként is egész nap érezhető lesz.)

 

 

3. Ajándék parfümnek ne nézd a fogát?

Időnként mind kapunk olyan parfümöt ajándékba, ami nem válik be, mert magunkon nem bírjuk elviselni. Ám nem feltétlenül haszontalan cuccok, hiszen ha önmagában tetszik az illet, kiváló illatosító lehet az otthonodban! Ha spriccelsz néhányat egy zsebkendőre, remek szekrényillatosító lehet; vagy tégy egy kis tálkába egy-két pamacs vattát, ami parfümmel befújva egyszerű alternatíva lehet a kisebb helyiségek illatosítására.

 

4. Zuhany-zóna

Ha mégis a bőrödre szereted a parfümöt applikálni, érdemesebb ezt közvetlenül fürdés után megtenni, hiszen a meleg víz hatására kitágulnak a pórusok, az enyhén nedves és meleg bőrbe  az illatanyagok jobban beivódnak, így tovább tart az illatozás.

 

 

5. Az üres üvegnek is van helye

Ha ki is ürült kedvenc parfümöd az üvegcséből, nem feltétlenül kell megszabadulnod tőle, hiszen attól, hogy egy cseppet sem tudsz kisajtolni, maga az üveg még jó ideig illatozik. Tedd be a nyitott üvegcsét a szekrényedbe, a gardróbba, vagy a mellékhelyiségbe, illatosító gyanánt. Ráadásul, ha a szekrényedbe teszed, enyhén át is vehetik a ruháid a kellemes illatot.

 

Ha kedvet kaptál az illatozáshoz, nézz körül a Parfümcenter.hu kínálatában, és csapj le kedvenc parfümödre!

 


Tetszett? Kukkantsd meg a lenti ajánló sávot, hátha találsz olyat, ami még érdekel!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük