Mi a fene az a multimasking?

Mi a fene az a multimasking?

Ismét szépséget tartósítószerezünk ápolunk! A fekete maszkok után, mostanság a multimasking témába futottam bele a leggyakrabban, és hát az egyszeri blogger mindenből inspirálódik, ami csak szembejön, ezért a mostani témánk is ez lesz. Szóval nézzünk a körmére ennek a fura dolognak, nézzük át, mi a  fenére jó ez!?

 

Mi a multimasking?

Több különböző összetételű arcmaszk együttes használatát jelenti. A különböző kencéket az arc más-más területeire kell felvinni, hogy ezáltal optimálisabban ápolhassuk az arcbőrt. Legtöbbször a T-zónát és az orcákat különítik el, de akár négy különböző zónára is oszthatjuk az arcot, így akár négy maszk is felkerülhet.

Mire jó a multimasking?

Az arcunk különböző területei eltérő ápolást igényelhetnek. A T-zóna (homlok, orr, áll) szokott problémás terület lenni, mert olajosabb, ezért mélyebb tisztítást igényel, valamint a faggyú kordában tartását. Ezzel szemben az arc (az orcák) területe szárazabb, általában nincs szükség extra szárításra, inkább gyengédebb, táplálóbb ápolást kíván.

Ha ugyanazt a terméket oszlatjuk el az egész arcon, a különböző részek eltérő módon reagálhatnak rá. (Például a pattanások és mitesszerek ellen hatékony  készítmények az arc többi részét túlságosan kiszáríthatják.) Ezért érdemes kipróbálni a “multimasking” technikát, és megnézni hogyan reagál a bőrünk az ilyen típusú ápolásra.

A boltok polcain kapható multimasking csomagok 2-3 féle készítményt szoktak tartalmazni, de akár több terület is elkülöníthető, az arc igényeitől függően.

A kedvenc pakolásainkkal akár házilag is “multi-maszkolhatunk”. Fontos, ha kísérletezel, mindig nagyon figyelj rá, hogyan reagál a bőröd, nehogy kellemetlen vége legyen! Ha házilag “rakod össze” a multi-maszkolást, érdemes csak olyan termékeket használni, amik már beváltak nálad!

Milyen arc-területeket lehet elkülöníteni?

 1. Az orr különválasztható a T-zóna többi részétől, ez szokott a legzsírosabb rész lenni. Különösen, ha nagyon mitesszeres érdemes ezt a részt külön kezelni. Erre a területre jók lehetnek a szárító hatású, pattanás és mitesszer elleni pakolások, például egy szalicilsav tartalmú maszk, vagy akár egy fekete maszk is. (Egyébként akár egybe is lehet venni a T-zóna többi részével.)
 2. A T-zóna többi része, a homlok és az áll szintén olajos terület, ahol a faggyúsodást érdemes kordában tartani (ha szükséges). Ehhez például valamilyen agyagos maszk optimális lehet.
 3. Az orcák általában szárazabbak, ezért ide valamilyen tápláló pakolás lehet ideális.
 4. A szem alatti bőr a legérzékenyebb, ide kifejezetten szemkörnyék-ápolót érdemes applikálni.

 

Kiknek lehet jó megoldás?

Alapvetően mindenkinek, bár egyénenként változó lehet, hogy mennyire kívánnak eltérő ápolást a különféle arc-területek.

Ám a vegyes bőrtípussal rendelkezők számára különösen ajánlott kipróbálni, mert talán náluk jön elő legszignifikánsabban, hogy a T-zóna más jellegű ápolást igényel, mint az arc többi része.

 

 

Balea Két komponensű arcmaszk

Egy barátságos árú, Balea terméket próbáltam ki a multimasking kategóriából. Ez is a 200 Ft-os maszkok közé tartozik, de velük ellentétben a két 8 ml-es adag, két különböző kencét tartalmaz.

Termékleírás:

Ezzel az agyagos maszk duóval az arc minden területe az igényeknek megfelelően kezelhető.

 • A rózsaszín krém jojoba olajat,  acai bogyó olajat és panthenolt tartalmazó összetétel puhává és rugalmassá teszi a szárazabb orcákat.
 • A zöld arcpakolás antibakteriális hatású szalicilsavat, valamint alga kivonatot tartalmazó maszk, ami mélyen tisztítja a bőrt, és felszívja a felesleges faggyút a T-zónában.

Tapasztalatok:

 • A mennyiséggel most is voltak aggályaim. A többi Balea maszkhoz képest ez olyan közepes adagnak néz ki, és mivel a normál mennyiség általában több adagra elég, gondoltam ez is bőséges lesz. Még nem használtam el mindet, de nagyjából 3, de akár 4 alkalomra is elég lehet. Azzal viszont vannak aggályaim, hogy az utolsó alkalomra is lesz elegendő mind a kettőből. A rózsaszín biztosan elég lesz, a zölddel már vannak kételyeim.
 • Egész jó állaga van mind a két pakolásnak. Kicsit maszatos meló, de könnyen felvihető, és szépen el lehetett oszlatni a bőrön.
 • Külön piros pont, hogy száradás közben nem keményedett vagy száradt ki túlságosan, ezért nem húzta a bőröm.
 • Amikor felvittem néhány percig mintha enyhén csípte volna a bőröm (elsősorban a T-zónára felvitt zöld maszk), de ezt a legtöbb szalicilsavas terméknél tapasztalom, szóval nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki.
 • Lemosás után kellemesen puha volt a bőröm, bár nem annyira, mint vártam (vagy megszoktam más pakolásoknál).
 • A hatás elég gyorsan elmúlt, ennél többre számítottam.
 • Ráadásul nem sokkal később már száradni is kezdett a bőröm, ami nekem személy szerint nem szimpi, mert arcpakolások után nem szeretem további krémekkel terhelni a bőröm.
 • Összességében nem mondanám rossz terméknek, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Egynek jó volt, de nem valószínű, hogy újravásárolom. Viszont annak tesztelésére egy optimális és gazdaságos megoldás, hogy mennyire jön be az ilyen jellegű ápolás!

 

***

Ha van kedved, kukkants be a PandaPiac szépség-támogató kellékei közé! Arra az esetre, ha megtetszik valami, most kuponkódot is tudok adni! 😉

10% kedvezmény bármely a weboldalon található termékre!
10% kedvezmény a kosár végösszegéből, bármely a PandaPiac oldalán elérhető termékből!
TR10
A kupon más kedvezménnyel és kuponnal nem összevonható.

 


Tetszett? Nézz szét a lenti ajánló sávban, hátha találsz olyat, ami még érdekel!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le a legújabb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük