Pin up smink

Pin up smink

Az egyik kedvenc 20. századi hagyatékom a pin up. Egyszerűen imádom a nőies, játékos és nagyon szexi jellegét. A múlt ősszel már írtam erről a stílusról, és a bejegyzés azóta is népszerű, újra és újra felkapjátok. Ennek nagyon örülök és kedvet is kaptam a folytatásához, főleg, hogy azt is tudattátok velem, van még, ami érdekelne benneteket a témával kapcsolatban. Ilyen például a pin up smink elkészítése!
 
 
Mivel nem vagyok egy nagy sminkmester, ezért sajnos nem tudom saját magam bemutatni a tökéletes pin up sminket, ám vannak iszonyú ügyes vloggerek, akik ezt már egyébként is megtették, szóval a trükkök és tippek, valamint a lépésről lépésre útmutatókat átengedem nekik, de azért nem hagylak lógva titeket, mert összeállítottam egy válogatást ezekből a videókból segítség gyanánt. 😉 Ezt a listát a bejegyzés végén megtaláljátok, de gondoltam hasznos lehet ha előbb gyorsan összefoglaljuk úgy általánosságban is a klasszikus pin up smink jellemzőit. 😉

A pin up stílus jellegzetességeiről itt olvashatsz bővebben: Pin up stílus

A pin up megjelenés kulcsszavai, a tökéletes, hibátlan, csábító, játékos, magabiztos és bizonyos értelemben a természetességre törekvés is, illetve annak kiemelése. A természetesség itt úgy értendő, hogy például sminkek tekintetében nem használ feltűnő színeket, csupán a fekete tusvonalat a szemek kiemelésére, valamint a vörös rúzst.
 
Egyébként pont emiatt egy pin up sminket viszonylag egyszerű elkészíteni, mondhatni alapsminkről van szó, amelynek a szolidabb verziói tökéletesek hétköznapi viseletre is.
 
 
A vörös rúzs egyébként elég feltűnő, de mivel az ajkak izgalmi állapotban természetesen is duzzadtabbak és vörösesebb árnyalatúak lesznek, és a vörös rúzs ezt hivatott megidézni, ezért tekintsük a természetesség apró felturbózásának. 😀
 
A pin up egy kevésbé egzakt vonása a magabiztosság. A nude sminkkel “ellentétben” a pin up vonal nem “titkolja”, hogy sminkel, magabiztosan vállalja, de úgy állítja be, mintha az csak egy csipetnyi csábítás lenne. És néha tényleg pont elegendő ennyi, máskor meg egy kicsit erősebb sminkkel igazi díva hatást lehet elérni, attól függően éppen milyen hangulatban vagyunk, vagy hová készülünk. 🙂
 

A pin up smink jellemzői

 

 

 

Alapozás

  • Ahogy kezdtem, a pin up törekszik a tökéletességre, amit úgy állít be, mintha természetes lenne. Ezért a hibátlan bőr alapvető “pin up kellék”, szóval a jó az alapozás ebben az esetben is fontos.
  • Amikor a pin up kialakult még nem gyűrűzött be a divatba a napbarnítottság, így az eredeti pin up-ra inkább a világosabb bőr jellemző, ezért akár egy árnyalattal világosabb alapozót is lehet használni.
  • A pirosítóval érdemes csínján bánni, ha szükséges tényleg csak egy leheletnyit használjunk.

 

Szép ívű szemöldök

  • A pin up nem annyira a színek használatával játszik, mint inkább az adottságok kiemelésére törekszik, ezért elengedhetetlen a szép ívű szemöldök, ami szép keretet ad az arcnak. Érdemes tehát egy kicsit megerősíteni a természetes vonalát.

 

Fekete tusvonal és igéző szemek

  • A pin up egyszerre hangsúlyozza a szemet és a szájat is, viszont a szemeket viszonylag egyszerűre fogja és egy határozott tusvonallal, valamint az igéző pillák megkreálásával meg is elégszik. (Legalábbis egy alapsmink esetében.)
  • A természetességet szem előtt tartva nem feltétlenül igényel műszempillát, elegendő a szempillaspirál.
  • A színeket eléggé mellőzi, a hangsúly a tusvonalon van, azon kívül csak olyan szemhéjpúdert használ, ami vagy a kontrasztokat emeli ki jobban vagy természetes hatású és szinte észrevehetetlen. Még erősebb sminkeknél is mellőzi a feltűnő színeket, inkább a világosabb környezettel ad hangsúlyt a tusvonalnak, vagy a barna árnyalataival kontúroz, de mind a két esetben a drámai díva hatás elérése a cél.

 

Matt vörös rúzs

  • Ó, igen! Az ikonikus vörös rúzs! A klasszikus pin up sminkhez a vörös rúzs matt verziója tartozik. Minden esetben a vörös színskáláját használjuk, de maga az árnyalat nem feltétlenül rikító, lehet sötétebb árnyalat is.
Végezetül pedig itt a pin up sminkes videók listája, amikben lépésről-lépésre végig követhetitek a tökéletes pin up sminkek elkészítését. Mivel ennek a sminknek a két fő eleme a tusvonal és a rúzs, ezért a lista végére felvettem két külön videót, amikben ezekhez a kritikus pontokhoz kaphattok hasznos tippeket. A listában az első kettő magyar nyelvű, valamint említett két plusz videó is, a többi ugyan angol, de így is nagyon jól követhetőek. Hát akkor nincs is más hátra, minthogy bevegyük magunkat a tükör elé, és megvalósítsuk kedvenc pin up sminkünket! 😉
 
 
Remélem tetszett a bejegyzés, és sikerült a szexi pin up smink elkészítése, ha van még esetleg olyan tippetek, vagy akár videótok, ami hasznos, de nem került fel – az egyébként elég szűkre szabott – listára, osszátok meg velünk hozzászólásban. 😉
 

A pin up stílusról szóló bejegyzésemet pedig itt találjátok: Pin up stílus

 

***

Ha van kedved, kukkants be a PandaPiac szépség-támogató kellékei közé! Arra az esetre, ha megtetszik valami, most kuponkódot is tudok adni! 😉

10% kedvezmény bármely a weboldalon található termékre!
10% kedvezmény a kosár végösszegéből, bármely a PandaPiac oldalán elérhető termékből!
TR10
A kupon más kedvezménnyel és kuponnal nem összevonható.

 


További pin up témájú bejegyzések:
A pin up témában készült bejegyzések listáját itt találod: pin up posztok
Kövesd a Házi Csajszi Facebook oldalát, hogy az elsők között értesülj legújabb írásainkról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük